In DIY BEAUTY

Home made beauty hacks

Rozhodla som sa vyskúšať zozbierané recepty na domáce skrášľovacie procedúry. Naozaj to funguje? Vyrovnajú sa aj brandovým produktom? 


Coffee scrub proti celulitíde

2 lyžičky teplej kávovej usadeniny
1 lyžica jojobového oleja

Kofeín je známy bojovník proti pomarančovej koži, no namiesto kávy zo Starbucsu s ... si radšej dopraj kávový zábal. Usadenina, ktorá by aj tak skončila v koši má v kombinácií s regeneračným jojobovým olejom vyhladť stehná, zadoček dokonca aj bruško.  Na problematické partie nanesieme zmes, vypeelingujeme a po chvíli pôsobenia jednoducho zmyjeme.

Avokádová maska na suchú pleť

1 malé avokádo
3 lyžice bieleho jogurtu
1 lyžica medu

Avokádo je známe svojimi hydratačnými účinkami a vysokým obsahom draslíka. Spojením s bielym jogurtom, ktorý krásne stiahne póry a vyhladí pleť, a medom s antibakteriálnymi účinkami je to lahôdka pre pleť. Zmes nanes na vyčistenú tvár a po 15 minútach zmy vlažnou vodou.


Uhorková sťahujúca maska

1/2 nestrúhanej šalátovej uhorky
1 lyžička citrónovej šťavy, vaječný bielok
1 lyžička ružovej vody

Nič nestiahne rozšírené póry ako uhorka. Pleť bude po maske svieža, čistá a krásne napnutá. Uhorku nastrúhame najemno, primiešame k nej ostatné ingrediencie a necháme 20 minút v chladničke odležať. Studenú masku nanesieme na T-zónu a necháme 20 minút pôsobiť. Následne pleť   ošetríme hydratačným krémom.


Raňajkový peeling

1 nastrúhané jablko
šálka ovsených vločiek
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžica medu

Ak ťa trápia šupinky tak ako občas aj mňa, tento peeling je to pravé pre teba.Tvoja pleť bude odkrytá a zamatová. Ovsené vločky odstránia unavenú pokožku, jablká jej dodajú vitamín C, ktorý ju rozžiari a prevonia. Olivový olej a med sa postarajú o hydratáciu. Zmiešame všetky suroviny, nanesieme na očistenú, vlhkú pokožku tváre a  dekoltu a krúživými pohybmi masírujeme. Po 10 minútach pôsobenia         zmyjeme.

Maska z droždia proti akné 

1/2 kocky droždia
1 lyžica bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy

Hoci kysnuté cesto našim krivkám veľmi neprospieva, zato droždie sa dokáže skvele postarať o pokožku. Kvasnice sú známe svojimi antiaknóznymi účinkami a pomáhajú aj pri mastnejšej pleti. Nanes si túto pastu na vyčistenú pleť a po 15 minútach zmy teplou vodou. Rozdiel? Nepríjemný lesk je fuč!





Related Articles

0 Comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

Tags

Pages

beauty & lifestyle blog

Instagram

https://www.instagram.com/the_blonde_rebellion/

Instagram